8178 alan yritystä valmiina töihin
Kotisivut, verkkokaupat, logon suunnittelu ja paljon muuta...

Tule päätoimittajaksi ja/tai taittajaksi värikkäälle lehdelle!

Tarjouspyyntö ilmoitettu: 14.8.2021 | Budjetti: 5000 - 10000 € | Avainsanat: Muut

Jätä tarjouspyyntö
Tämä on Nerot.fi -palveluun jätetty tarjouspyyntö. Jätä tarjouspyyntö omasta työstäsi. Välitämme sen ilmaiseksi 8178 kotimaiselle alan mainostoimistolle ja freelancerille.

Tarjouspyynnön kuvaus

Kotisivut kuvituskuva

Sinustako (lehden nimi lisätiedoissa) päätoimittaja ja/tai taittaja?

Oletko sinä lehden seuraava päätoimittaja ja/tai taittaja?

Päätoimittajan tehtävästä:

Tehtäväsi päätoimittajana on itsenäistä ja osallistavaa. Olet vastuussa lehden valmistumisesta ajallaan ja tuotat siihen myös sisältöä. Saat tueksesi yhdistyksen hallituksen jäseniä sekä viisihenkisen, vapaaehtoisista kootun toimituskunnan, jonka työtä johdat. Ohjaat taittajaa toteuttamaan lehden, joka tekee kunniaa tilkkutöille.

Sovit päätoimittajan tehtävään mainiosti, jos
• Sinulla on kokemusta lehdenteosta sekä juttujen kirjoittamisesta ja valokuvauksesta – ehkä myös kuvittamisesta
• Olet aidosti kiinnostunut tilkkutöistä, niiden tekijöistä ja tekniikoista
• Pystyt toteuttamaan yhdistyksen tiedotustarpeet lukijalähtöisesti ja kiinnostavasti
• Osaat tuottaa ja toteuttaa uusia ideoita niin, etteivät perinteisiin tapoihin tottuneet vieraannu
• Saat ihmiset innostumaan kanssasi tekemisestä.

Lehti on suomenkielinen, mutta sujuva ruotsin- ja/tai englanninkielen osaaminen ovat sinulle eduksi. Jos hallitset myös lehden taittamisen, siitäkin on sinulle etua. (Taittajan tehtävistä on myöhempänä kerrottu enemmän.)

Tarjoamme päätoimittajatehtävän, jonka voit jutuntekomatkoja lukuun ottamatta hoitaa kotitoimistossasi. Saat kokemusta kaikista lehdenteon vaiheista. Toimituskunnan ja avustajien tuella pystyt halutessasi hoitamaan suurimman osan tehtävistä kiireettä – aikataulupaineita koet todennäköisesti vain aivan lehden painoonmenopäivän alla.

Ensimmäinen kokonaan vastuullasi oleva lehden numero olisi helmikuussa 2022 ilmestyvä 1/2022. Odotamme tarjouksen kattavan vähintään lehden numerot 1-4/2022. Pidempi sopimus on myös mahdollinen.

Taittajan tehtävistä

Tehtävään sisältyy lehden taittopohjan toteuttaminen. Taiton on oltava linjassa yhdistyksen graafisen ohjeiston kanssa. Taittaja toteuttaa pohjan perusteella lehtiluonnoksen ja tarkentaa pohjaa päätoimittajan ja yhdistyksen hallituksen kommenttien perusteella. Päätoimittaja ja yhdistyksen viestintävastaava hyväksyvät uuden taittopohjan.

Uusi taittaja sitoutuu siihen, että taittopohja jää yhdistyksen omaisuudeksi.

Päätoimittaja tarvitsee arvion siitä, kuinka monta sanaa sivulle mahtuu a) kun kuvia on vähän, b) kun kuvia on kohtalaisesti, c) kun sivulla on paljon kuvia.

Loka-marraskuussa päätoimittaja tarvitsee taittajalta lehden seuraavan vuoden mediakortin esiteltäväksi hallituksen vuoden viimeisessä kokouksessa. Hyväksytyn version pitää olla valmis viimeistään marraskuun loppuun mennessä.

Lehden taitto

Taittotyö sisältää taiton ja kuvankäsittelyt.

Kahden viikon kuluttua aineistopäivästä päätoimittaja lähettää sivukartat ja materiaalit taittajalle, joka tekee lehdestä heittoversion. Päätoimittaja ja taittaja keskustelevat heittoversiosta yhdessä ja tarvittaessa tarkentavat sivukarttaa.

Taittaja toteuttaa taittotyön ja toimittaa lehden taitot 2-3 erässä päätoimittajalle kommentoitavaksi. Päätoimittaja päättää siitä, miltä lopullinen lehti näyttää.

Taittaja toimittaa joka numeron originaalitaittotiedostot yhdistyksen osoittamalle yhteyshenkilölle.


Ammattilainen, haluatko osallistua tähän tarjouspyyntöön?