8178 alan yritystä valmiina töihin
Kotisivut, verkkokaupat, logon suunnittelu ja paljon muuta...

Jutta Selänpää

Jutta Selänpää

Olen suomen kielen maisteri, joka tarjoaa kielenhuollon ja sisällöntuotannon palveluja. Sisällöntuotantoon kuuluu mm. blogit, kolumnit, artikkelit.

Y-tunnus:

Kotisivu: http://www.sananiekkajutta.fi/


Nerot.fi suosittelee

Hei!

Olen freelancer, joka tarjoaa kielenhuollon (oikolukua/kielentarkistusta) sekä sisällöntuotantoa. Kun tekstisi on viimeistelyä vaille valmis, käänny puoleeni. Oikolukiessani tarkistan tekstissä olevien sanojen oikeinkirjoituksen, (mm. sanaliitot, yhdyssanat, isot ja pienet alkukirjaimet), sijamuotojen käytön ja lauserakenteet. Oikolukuun kuuluu myös lyöntivirheiden korjaaminen.

Kielentarkistukseen kuuluvat samat asiat kuin oikolukuun, mutta niiden lisäksi keskitytään tyyliin ja ymmärrettävyyteen. Tekstin kieli saattaa olla kieliopiltaan virheetöntä, mutta se ei takaa tekstin sujuvuutta. Esimerkiksi tekstiin saattaa sujahtaa puhekieliset ilmaukset, jotka eivät taas kuulu asiatekstiin. Tällöin on hyvä, että ammattilainen käy tekstin läpi ja tekee siitä sujuvaa. Kielentarkistukseen sisältyy samat asiat kuin oikoluvussa, mutta niiden lisäksi siihen kuuluu:

- pitkien virkkeiden lyhentäminen
- abstraktisten ilmausten muuttaminen konkreettisiksi
- passiivimuotojen muuttaminen aktiivisiksi
- turhan monisanaisuuden poistaminen
- asiatyyliseksi muuttaminen eli arki- ja puhekielisyyden poistaminen
- kuluneiden ilmausten päivittäminen

Toteutan kielentarkistuksen niin että ns. oma äänesi säilyy tekstissäsi. Jos tekstissä on omia erikoisia nimiä tai sanoja, kannattaa mainita niistä niin jätän ne rauhaan.

Oikoluvun ja kielenhuollon kohteita on:

- blogit, kolumnit, artikkelit
- käsikirjoitukset
- mainokset, esitteet
- opinnäytetyöt (kandidaatin ja pro gradu-tutkielmat, väitöskirjat)
- verkkosivutSisällöntuotanto

Jos Sinulla tai yritykselläsi on vaikeuksia esimerkiksi perustaa verkkosivut tai kirjoittaa blogia, ota minuun yhteyttä. Laadin laadukkaan tekstin haastattelun, viestin tai valmiiden muistiinpanojesi perusteella. Sisällöntuotannossa kiinnitän huomiota, että teksti on selkeää ja lukijaystävällistä.

Verkkosivujen lisäksi voit ottaa minuun yhteyttä kaikenlaiseen sisällöntuotantoon liittyen, olipa se sitten pieni tai suuri projekti. Jos yritykselläsi on käyttöoppaita, joita täytyy tuottaa tai selkeyttää, otan vastaan työtehtävän. Kieliasiantuntijana janoan tehtäviä, joissa saan myös selkeyttää kieltä.

Sisällöntuotantoon kuuluu muun muassa:

- blogit, kolumnit
- artikkelit
- uutiskirjeet, tiedotteet
- somepäivitykset
- oppaat, esitteet


Kiinnostuitko tämän yrityksen palveluista?
Jätä tarjouspyyntö - Tavoitat kerralla useamman samankaltaisen yrityksen.